dimecres, 9 d’abril del 2008

Les TIC a l'Educació Infantil (Capítols 1 i 2)



El primer capítol anomenat Les TIC i l’escola, ens parla bàsicament del que ha evolucionat la societat en quant a l’era digital es tracta. I per tant del que deuria fer l’escola per adaptar-s’hi, ja que si cada volta les TIC van evolucionant més en el món, els xiquets que vajen arribant a l’escola estaran més implicats en elles que els anteriors. Per això l’escola ha d’anar renovant-se també i renovant la seua estructura, el seu àmbit administratiu, la seua metodologia de treball... i tot el que faça falta per estar al dia.

En referència al segon capítol Aportacions de les TIC a l’educació infantil, podem llegir que les persones són els estímuls més importants per als nens i nenes en els primers anys de vida. I si ens parem a pensar veiem que les persones més influents per al nen són les que formen part de la seua família, però van seguides de les que l’envolten en l’entorn escolar. Per tant és molt important que si els nens i venen de casa amb el seu coneixement sobre les TIC a l’escola se’l reforcen interaccionant amb els altres companys i amb el mestre o la mestra.

D’altra banda aquest llibre ens mostra que les TIC estan presents a les tres àrees curriculars, i en molts aspectes de cada àrea. I que el mestre té una gran importància en fer que els alumnes assolisquen tots els objectius relacionats amb les TIC. Ha de conèixer el que saben i arribar fins al que volen saber. Són els encarregats d’introduir les TIC a les aules i fer-les funcionar com cal.

Per a finalitzar vull remarcar que està clar que tots els mestres ens hem d’anar formant en el que al món digital respecta, ja que no deixarà mai d’evolucionar, però el que no podem fer, pense jo, és el que diu al llibre de passar tota o la major part de la informació via Internet; ja que tot i que està a l’ordre del dia, no totes les famílies disposen d’un ordinador i d’una connexió a la xarxa. Per tant, estaria bé fer-ho de les dos maneres i que cada pare/mare s’informe de la manera que li siga més còmoda.