dimecres, 12 de març del 2008

La blogosfera educativa i la llista de favorits

Després de buscar diferents blogs que parlen de l'Educació Infantil i Tecnologies en els buscadors que se'ns han proporcionat he de dir que el que més m'ha ajudat ha sigut Google Blogs, ja que és on més blogs que m'interessaren he trobat.

Dels 12 blogs que he escollit, hi han 7 que són d'aules d'infantil que van penjant allò més rellevant que van fent durant el curs per tal de que els pares i la gent en general ho puga vore.
Els blogs són els següents:
  • CEIP Pau Romeva

http://infantilpauromeva.blogspot.com/

  • Escola Malagrida

http://mmalagridainf.blogspot.com/

  • CEIP Pirineu

http://infantilpirineu.blogspot.com/

  • ZER Mestral

http://einfantilzermestral.blogspot.com/

http://zermestral6.blogspot.com/

  • CEIP Pompeu Fabra

http://pompeuparets.blogspot.com/

  • CEIP L'olivera

http://ceipoliveraei.blogspot.com/


Per a completar els 12 blogs que he trobat, seguidament posaré els 5 que falten que són al mateix temps els més destacats per a mi.

Aquest blog ens mostra alguns videos i imatges relacionats amb l'Educació Infantil, així com l'ordenador com a recurs educatiu.

Ací podem trobar diferents recursos que podem utilitzar en l'Educació Infantil, hi han de tot tipus com per exemple contes, cançons, dibuixos, videos...em pareix d'allò més interessant.

Aquest altre ens mostra molts recursos educatius i ens informa moltíssim sobre les Noves Tecnologies i el món de la informàtica.

Rosalia Romero ens ajuda des de el seu blog a formar-nos e informar-nos sobre les TICs i el professorat d'Infantil.

Aquest blog és el que més interessant m'ha semblat ja que presenta tot tipus d'activitats per a realitzar amb l'ordinador a l'aula, ja siga d'infantil, de primaria o inclús d'educació especial. També incluix tot tipus d'enllaços de materials per a l'aula com per exemple fitxes de lecto-escriptura, caligrafia, lectura o problemes matemàtics... Altra cosa molt interessant és que he trobat un enllaç on hi han fitxes de lecto-escriputura en espanyol adaptades per a l'alumnat novingut.
Així com també proposa portals de pàgines educatives i recursos i pàgina d'atenció a la diversitat per a alumnes an necessitats educatives especials. I per últim un enllaç a una pàgina amb unitats didàctiques d'Educació Compensatoria.
En fí dir que em pareix un blog interessantíssim tant per als mestres com per als pares que vuiguen reforçar el treball a casa.
L'autor o autora d'aquest blog és J. Delgado Etiquetas

Amb aquesta activitat he tingut l'oportunitat de coneixer la quantitat de blogs que existeixen dirigits a l'educació. Alguns més útils que uns altres simplement pel fet de redatar un poc més les activitats o els textos i no solament posar fotografies i dir, això és el que hem fet avui...
M'agradaria molt que quant jo arribara a l'escola poguerem gaudir d'ordinadors a l'aula per tal de realitzar l'infinitat d'activitats que es plantejen en la red o en programes didàctics multimedia, que a més de ser molt útils per a l'aprenentatge del xiquet, pense que també augmenten la seua motivació al trobar-se davant d'un ordinador i no d'un paper i un llapis. Amb açò no vui dir en absolut que hajen de desapareixer o no utilitzar-se els papers i els llapissos, però que està be variar de vegada en quant, no penseu això?